UNA QUARANTENA DE PERSONES PARTICIPEN EN EL FÒRUM EDUCATIU LOCAL DEL MASNOU

La jornada coincideix amb un cap de setmana ple d’activitats i actes al municipi

Dissabte 23 d’octubre, al matí, es va celebrar a Ca n’Humet el Fòrum Educatiu Local, una jornada de treball en què una quarantena de participants van poder treballar diferents reptes educatius del municipi, així com conèixer les diverses propostes en les quals es treballa des dels grups motor i impulsor del Projecte educatiu del Masnou (PEM).

L’acte va començar amb els parlaments de Jaume Oliveras, alcalde del Masnou; de Teresa Sambola, coordinadora de l’Àrea d’Educació Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, i de Cristina Ramos, regidora d’Educació.

Oliveras, durant la seva intervenció, va dir que «l’educació és un projecte global i una de les àrees més importants en el creixement del municipi» i va agrair a les persones assistents «el seu compromís i col·laboració en un projecte tan important com el Projecte educatiu local». D’altra banda, Sambola va valorar «el compromís del Masnou en l’educació a través d’aquest projecte, participatiu i de consens» i va afirmar que «ha de ser una eina vehicular entre totes les persones i entitats del municipi».

Finalment, Ramos va fer una explicació del PEM i de l’ecosistema educatiu del Masnou a través d’unes infografies i, posteriorment, el grup motor i el grup impulsor del PEM van presentar els reptes educatius del municipi que s’han detectat durant l’etapa de diagnosi.

La jornada va continuar amb la realització de tallers en grup, que es van dividir en tres àmbits: «L’educació en tots els àmbits de la vida», «L’educació al llarg de la vida» i «El Masnou m’educa». Cada grup va poder fer un treball per tal de recollir els diferents reptes educatius al Masnou en cada àmbit, dels quan van sorgir deu propostes per dur a terme al municipi.

Un cop finalitzats els tallers, es van presentar les propostes i es van sotmetre a votació. Van quedar com a finalistes les propostes següents: passaport en educació i salut, decàleg de mobilitat, projecte de vida i història viva. A més, els assistents es van poder inscriure en aquelles en les quals els agradaria implicar-se.

 

La cultura, protagonista del cap de setmana

Divendres es va donar el tret de sortida de la XIII edició de les Jornades de Fotografia del Masnou. L’esdeveniment, organitzat per l’Associació Fotogràfica del Masnou (FEM), es va inaugurar davant d’una cinquantena de persones i va comptar amb els parlaments de l’alcalde del Masnou, Jaume Oliveras; la regidora de Cultura, Neus Tallada, i el president de l’entitat, Edu Gisbert.

Durant els parlaments, tant l’alcalde com la regidora van agrair l’organització d’un acte de tant prestigi per al municipi i van destacar el nivell de les exposicions, a més de valorar l’alt grau de candidatures presentades per a la primera edició dels premis Héctor Zampaglione. Pel que fa a la representació de l’entitat, Gisbert va donar per inaugurada l’edició i va explicar el concurs fotogràfic que inclouen les jornades i va destacar les activitats d’enguany.

D’altra banda, la regidora d’Igualtat, Monika González, va assistir a l’acte de celebració dels vint anys de l’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació com a representació de l’Ajuntament del Masnou, membre de la Junta de Coordinació de l’Observatori. L’acte, que va tenir lloc el dissabte 23 d’octubre a Santa Coloma de Gramenet a través de la jornada «Vint anys, vint causes», va acollir diverses personalitats dels mitjans de comunicació i representants de consistoris, que van commemorar la tasca de les dones en els mitjans de comunicació i l’evolució del feminisme en el sector.

Durant el cap de setmana també s’han realitzat els itineraris «El Cementiri, un museu a l’aire lliure» i «Terra de Mar», dues rutes culturals que es van omplir de participants que van poder conèixer part de l’emblemàtica història i cultura del Masnou.

 

Carrers plens d’activitats

Aquest cap de setmana s’ha dut a terme la segona sessió de «Juguem als carrers», una activitat inclosa en el programa «Vila jugable», amb la qual es vol reivindicar que els carrers poden tenir més usos que la circulació de vehicles. Així, diumenge al matí, el carrer de la Pollacra Goleta Constancia es va omplir de famílies que hi jugaven amb els seus infants i van poder gaudir de l’actuació de la companyia Todozancos amb el seu espectacle El senyor de les rodes.

També diumenge al matí, el Club Nàutic del Masnou va acollir la Sup Race Paddle Surf, corresponent a l’última prova del circuit català de surf de rem. La competició, organitzada per l’entitat masnovina amb la Federació Catalana de Paddle Surf, va comptar amb 53 participants.

D’altra banda, el banc de donació de sang va organitzar una jornada de donació de sang dissabte 23, al Centre Cívic Els Vienesos. Finalment, una vintena de persones es van apropar, diumenge al matí, a la plaça de la Igualtat, a la Reparatruck, per aprendre a reparar els seus electrodomèstics.

Pots consultar totes les imatges del Fòrum educatiu a flickr: