JORNADA PARTICIPATIVA
PRESENTACIÓ 

PEM

Aquesta jornada participativa va ser decisiva per definir el PEM

El dia 12 de juny de 2021 es va dur a terme a Ca n’Humet la Jornada Participativa de presentació del PEM amb els següents objectius i programa:

OBJECTIUS

Presentar el PEM i convidar els agents educatius a implicar-s'hi

Compartir visions i propostes sobre el Masnou com a vila educadora

Connectar persones, espais i entitats que treballen per millorar l'educació

La jornada va constar d’una part plenària en què es van desenvolupar els diàlegs sobre com s’educa al Masnou al llarg de la vida i en tots els àmbits, amb la participació de Chiara del Pinto Crespo (cap de l’Agrupament Escolta Foc Nou), Esteve Pujol i Pons (pare, avi, mestre i pedagog jubilat), Xavi Grau Roca (director de l’Institut Mediterrània) i Nabila Driouech (estudiant vinculada a l’associació en favor de la convivència i la cohesió social – ACCS).

Membres del grup motor van explicar el procés de treball que s’havia seguit els darrers mesos i les principals idees clau i reptes recollits en la diagnosi inicial respecte al Masnou com a vila educadora i seguidament les persones participants es van dividir en quatre grups de debat simultanis, amb el suport de personal tècnic del Grup Motor del PEM i dinamitzadores externes. Es va portar a terme la dinàmica del “cafè del món”, què tothom tracta tots els temes de debat, però cada grup parteix de les aportacions dels grups anteriors.

Els grups van versar sobre els 4 eixos del PEM

L’educació en la vida: Dins i fora dels centres educatiu

L’educació al llarg de la vida: El pas entre etapes educatives i al món del treball

El Masnou m’educa: El compromís del Masnou amb l’educació

4. L’Ecosistema educatiu del Masnou

En paral·lel hi havia un racó participatiu més, el mur d’intercanvi de sabers, on cada participant va poder compartir què li agradaria aprendre al Masnou i què podria ensenyar a d’altes persones.

A la jornada hi va participar una quarantena de persones i totes les aportacions van ser recollides com a part del treball de camp per a la diagnosi del PEM.

PARTICIPA EN EL PEM

Aquesta Jornada Participativa ja està tancada, però pots participar en múltiples propostes del projecte.