D’on venim?

 

L’origen del PEM es troba en l’any 2004, quan es va posar en marxa per primer cop amb l’objectiu d’aconseguir el compromís de la ciutadania per treballar conjuntament en la millora de l’educació al municipi.

Fins al 2011, el treball conjunt de la Regidoria d’Educació i d’un conjunt de ciutadans i ciutadanes que, amb la denominació de Nucli Impulsor del PEM (NIPEM), van creure en el projecte i van treballar de valent, va permetre la realització de nombroses activitats i actuacions adreçades al conjunt de la ciutadania. Cal destacar diversos fòrums educatius, que van ser de gran utilitat per debatre aspectes relacionats amb l’educació a la vila i per conèixer experiències d’altres municipis o per presentar objectius i propostes del NIPEM. També es van fer jornades d’educació, en què totes les persones i entitats interessades en l’educació es van trobar per repassar el que s’havia aconseguit en el marc del projecte, i també per valorar algunes propostes d’actuació per continuar treballant per l’educació al Masnou. Els premis Eduquem, Fem pinya! en són un altre exemple. Eren una evolució dels distintius marca PEM i tenien com a objectiu continuar en la línia de reconèixer aquelles actuacions, activitats i projectes que potencien el civisme, la ciutadania activa i la cohesió social (els tres eixos del Projecte educatiu del Masnou), i, més concretament, el respecte per al municipi, la implicació en la vida social, el naixement de noves iniciatives de determinats col·lectius (persones nouvingudes, joves, dones…) o la millora de les relacions interculturals i de l’equilibri social.

Tota la feina que es va fer en el període 2004-2011 és la base d’aquesta nova etapa del PEM, que recull el testimoni dels esforços bolcats per la ciutadania i l’Administració en aquest sentit, i es proposa fer créixer el PEM entre tots i totes.

 

 

 

T’hi sumes?