27 Oct EL PROJECTE EDUCATIU DEL MASNOU, TEMA CENTRAL DEL CONSELL ESCOLAR
L’Ajuntament anuncia que preveu adherir-se a l’Associació Internacional Ciutats Educadores el proper mes de desembre
El Projecte educatiu del Masnou (PEM) ha estat un dels temes centrals del darrer Consell Escolar del Masnou, que es va celebrar ahir a la tarda de manera telemàtica. Presidit per l’alcalde, Jaume Oliveras, i la cinquena tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, Cristina Ramos, van assistir-hi una vintena de representants de la comunitat educativa i dels grups municipals.
En concret, s’hi va exposar el resultat del Fòrum Educatiu, que va tenir lloc dissabte passat i que va servir perquè les prop de quaranta persones que van participar-hi debatessin propostes i votessin les que van considerar que s’havien d’engegar de manera prioritària al Masnou, dins el marc del PEM.
Seguint aquest procés, al Consell Escolar es va anunciar que el 15 de novembre tindrà lloc un nova jornada participativa oberta a tothom. Per assistir-hi, només cal escriure un correu a l’adreça electrònica educacio@elmasnou.cat. Les persones que s’hi apuntin s’uniran als grups motor i impulsor del PEM per acordar els reptes i propostes que s’abordaran de manera immediata, durant el proper any i tenint en compte el treball fet al Fòrum Educatiu. A fi de comptes, es tracta de començar a desplegar el PEM, que té l’objectiu de fer del Masnou una vila educadora per a tots els seus veïns i veïnes.
El procés de diagnosi i elaboració del PEM s’està duent a terme d’acord amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores, que impulsa l’Associació Internacional de Ciutats Educadores. De fet, al Consell Escolar d’ahir també es va anunciar que l’Equip de Govern preveu aprovar l’adhesió del Masnou a aquesta associació internacional al Ple municipal que s’ha de celebrar el 16 de desembre.
Altres temes
A banda de les implicacions associades al PEM, el Consell Escolar també va servir per explicar les subvencions municipals per fomentar la igualtat d’oportunitats d’infants i adolescents, que inclouen línies d’ajuts per a les activitats extraescolars i llibres de text, entre d’altres. Aprovades al Ple municipal del 18 de març, han introduït novetats respecte a les subvencions vigents en cursos anteriors. A banda, també es van explicar els projectes i tallers adreçats a infants i joves que estan duent a terme l’Àrea d’Igualtat en col·laboració amb la de Cicles de Vida, en l’àmbit de Joventut i altres departaments municipals. A més a més, es va concretar que aquest dijous, 28 d’octubre, es reunirà la comissió de manteniment dels centres educatius públics, on tenen veu els equips directius de les escoles, per establir les prioritats de les properes actuacions de millora que ha dur a terme l’Ajuntament.
El Consell Escolar, que va durar mitja hora, va finalitzar amb un torn obert de preguntes. N’hi va haver de relacionades amb la línia d’ajuts per als llibres de text i per demanar que la iniciativa dels patis oberts s’estengui també als instituts. Es tracta d’obrir aquests espais dels centres educatius en dissabte per tal que puguin jugar-hi infants i joves. Durant aquest octubre s’ha fet en diverses escoles del municipi, de manera rotativa. L’Ajuntament hi destina una persona que s’encarrega d’obrir i tancar l’espai, si bé els nens i nenes menors d’edat han d’anar-hi amb la companyia d’una persona adulta. Des de l’Equip de Govern es va respondre que es valorarà l’opció d’obrir també els patis dels instituts públics.