EL 12 DE JUNY, JORNADA PARTICIPATIVA DEL PROJECTE EDUCATIU DEL MASNOU

El 12 de juny, de 9.30 a 13.30 h, l’equipament municipal de Ca n’Humet acollirà la primera jornada participativa del Projecte educatiu de municipi (PEM), que duu per lema “Al Masnou, l’educació ens mou”. L’objectiu del PEM és convertir-se en l’eina per aconseguir una mirada educativa àmplia, transversal i al llarg de la vida al municipi, comptant amb els diferents recursos de què es disposa, per detectar les necessitats i reptes i apuntar possibles actuacions per donar-hi una resposta conjunta entre l’Administració i la ciutadania.

Per aquest motiu, es convida la ciutadania (que no necessàriament ha d’estar vinculada a l’àmbit educatiu més estricte) a aquesta jornada participativa per compartir dades, visions i coneixements sobre l’educació al Masnou, connectar persones, espais i entitats que treballen per millorar l’educació a la vila, i construir conjuntament actuacions per millorar l’educació i fer del Masnou una vila educadora. Per controlar les mesures sanitàries i garantir l’aforament, es demanarà inscripció prèvia, que podeu fer clicant aquí.

S’habilitaran tres espais amb tallers participatius simultanis per recollir unes primeres idees. A més, hi haurà activitats com un diàleg entre diverses persones sobre educar-se i créixer al Masnou i, també, tallers participatius. De la jornada participativa en sortirà el grup impulsor, un grup de persones que conjuntament amb l’Ajuntament donaran impuls al PEM. La trobada comptarà amb la presència de l’alcalde, Jaume Oliveras; la regidora d’Educació, Cristina Ramos, i també es preveu la visita d’Alfredo Vega López, diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona.

 

Els masnovins i les masnovines, protagonistes del vídeo que convida a participar-hi

Un vídeo que ha comptat amb la participació d’una nodrida representació de prop de trenta masnovins i masnovines i també d’una quinzena d’entitats i associacions del Masnou servirà per difondre la jornada i fer una crida a la participació per refermar el compromís del Masnou amb l’educació. El llançament d’aquest vídeo a les xarxes socials del consistori s’ha fet aquest divendres, 21 de maig, i la majoria de frases que hi apareixen han estat ideades per alumnes dels centres educatius (escoles i CFPAM), a qui es van demanar idees de com havia de ser una ciutat educadora. De fet, el lema “Al Masnou, l’educació ens mou” va sortir d’aquesta pluja d’idees a la comunitat educativa.

Un logotip fresc

El Projecte educatiu del Masnou té un logotip propi. Ha estat creat per la dissenyadora Txell Castells i vol representar la idea de diàleg. La tipografia del lema l’ha feta Anna Vives, una noia amb síndrome de Down que ha dedicat un any sencer a apropar-se al món de la lletra treballant la lectura i l’escriptura i que dona els beneficis del seu ús a finalitats socials.

Actuacions complementàries

Dies abans de la jornada, al Consell Escolar Municipal del 25 de maig hi ha prevista la presentació inicial de la diagnosi i del treball en grup sobre aquest projecte. Amb posterioritat a la jornada, també es preveu recollir la veu dels infants i joves del Masnou amb dos tallers participatius complementaris.

 

 

ENLLAÇOS

Vídeo sobre el procés d’elaboració del Projecte educatiu del Masnou (PEM).

 

Última revisió 26-05-2021 08:38.